Tiedätkö

 

miks just SUN täytyy olla kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta?

 

 

Ne muut ei välttämättä näe tulevaisuutta samanlaisena kun Sä. Älä odota, että ne muut tekee hyviä ratkaisuja Sun elämän osalta.

Muuten mikään ei muutu!

Jos et Sä vaikuta, niin ne muut päättävät Sun asioista ja ne ei tiedä, mitä Sä haluut tulevaisuudelta.

haluan

 

rakentaa Suomen, johon myös tulevaisuudessa nuoret haluavat jäädä opiskelemaan ja töihin. Me ei pärjätä ilman nuoria.

tiedän

 

miten päätöksentekoa tulee muuttaa ja muutan sitä. Sitä me kaikki ja erityisesti nuoret tarvitsevat.

olen

 

nuorten kanssa tekemisissä päivittäin erilaisten harrastusten ja aktiviteettien parissa. Uskon tietäväni, mitä nuoret haluavat ja kuuntelen heitä. 


(Allianssin nuorisovaaleissa sain toiseksi eniten ääniä Liike Nytin listoilta Uudellamaalla)

Näistä asioista kannan huolta…

MAKSUTTOMASTA TOISESTA ASTEESTA

Lukion tai ammattikoulutuksen hinta voi nousta tuhansiin euroihin. Yli kolmannella opiskelijoista on vaikeuksia selviytyä näistä kustannuksista. Korkeimmillaan lukion kustannukset voivat nousta jopa 2500 euroon kirjojen osalta. Maksuton toinen aste on välttämätön uudistus, mihin eduskunnan tulee tarttua.

Kansalaisaloite maksuttomasta toisesta asteesta keräsi tarpeeksi nimiä, mutta muotoseikkojen takia aloitetta esitetään hylättäväksi sivistysvaliokunnassa. Tähän meidän tulee puuttua!

SYRJINNÄSTÄ

Suomessa on arviolta melkein 70.000 syrjäytynyttä nuorta. Se on 70.000 nuorta liikaa!

Mulle yhdenvertaisuus on tärkeä arvo. Se tarkoittaa sitä, että meidän tulee kohdella kaikkia tasa-arvoisesti taustoista riippumatta. Meidän on luotava turvaverkkoja ja pitää erityisen hyvää huolta niistä, ketkä ovat syrjäytymisvaarassa.

Nuorten työllisyyttä tulee parantaa ja syrjäytymiskehitystä tulisi tarkastella entistä tehokkaammin. Vuonna 2018 syrjäytyneitä nuorten määrä laski. Se on hyvä asia. Töitä on kuitenkin edelleen ja se tarkoittaa sitä, että meidän on käärittävä hihat ja alettava hommiin. Ihan jokaisen.

LIIKUNNASTA

LIIKUNTAHARRASTUSTEN TUKEMINEN

Valtion liikuntaneuvoston julkaisemassa LIITU-tutkimuksessa paljastui, että nuorten vetovoima liikkumiseen on vähentynyt huomattavasti, vaikka liikkumisen edistäminen on ollut nykyisen hallituksen tärkein liikuntapoliittinen tavoite. Tässä on selkeä tavoite myös ensi vaalikautta ajatellen. Liikunnan vetovoimaa tulee lisätä ja liikkumisen edistämisen osalta tulee ottaa myös nuoret mukaan toimintaan. Ei auta, että asioita päätetään, jos toimintaan ei sitouteta myös nuoria itse mukaan.

Erilaisista tutkimuksesta käy ilmi myös se, että kiusaamista ja syrjintää esiintyy liikunnan parissa varsin paljon. Meidän tulee tehdä kaikkemme, ettei minkäänlaista kiusaamista tai syrjimistä esiinny minkään harrastusten parissa.

Linkki LIITU-tutkimukseen:

https://www.jyu.fi/sport/vln_liitu-raportti_web_28012019-1.pdf

KOULULIIKUNNAN LISÄÄMINEN

Meidän on lisättävä koululiikunnan määrää. Liikkumattomuus aiheuttaa yhteiskunnalle jopa seitsemän miljardin euron vuosittaisen kustannuksen. Asiantuntija-arvioiden mukaan noin kolmensadan miljoonan vuosi-investointi riittäisi takaamaan kohtuulliset (tunti päivässä) liikkumisolosuhteet kaikille Suomen oppivelvollisille.

 

ANNA PALAA, KERRO MITÄ MIELTÄ OLET!

Palautteeni

7 + 10 =

Seuraa minua!