Syyskuun kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin läpi vuoden 2024 toinen osavuosikatsaus. Osavuosikatsauksesta ilmeni, että tilikauden tulos jää erityisen alhaiseksi. Tulokseen vaikuttavat yleinen taloustilanne sekä se, ettei kustannuksia ole pystytty pitämään talousarvion mukaisina. Tämä vie Espoon kaupungin tilanteeseen, jossa talousarvion poikkeama tulee olemaan arviolta noin 54 milj. euroa arvioitua heikompi. Suurimmat muutostekijät talousarviopohjaan verraten ovat verotuloennuste, jota on jouduttu alentamaan 15 milj. euroa sekä maanmyyntitulot, jotka näyttäisivät jäävän 30 milj. euroa talousarviosta. Muita huomioitavia kohtia ovat toimintakulujen ylitys, joka tulee pääasiassa kasvun ja oppimisen toimialalta sekä valtionosuusennuste, joka on jäämässä ennakoitua alhaisemmaksi. Todettakoon, että näin budjettineuvottelujen kynnyksellä erityisesti jälkimmäinen nousee taas varmasti hyvin vahvasti esiin neuvottelukierroksella ja toivottavasti saamme korjattua tuota epäkohtaa Espoon valtionosuuksien osalta. 

Kaupunginvaltuustossa tiivistä keskustelua sai aikaan myös Henttaan Vanhan Lillhemtintien, Gamla Lillhemtvägen asemakaavan muutoksen hyväksyminen. Tavoitteena asemakaavan muutoksessa oli, että Vanha Lillhemtintie avattaisiin kaksisuuntaiselle liikenteelle. Kokoomuksen valtuustoryhmä oli kaupunginhallituksen esityksen kannalla ja kannatti asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Myös laaja enemmistö alueen asukkaista on ollut samalla kannalla pääasiassa turvallisuussyistä ja jotta liikennettä saataisiin hajautettua ja liikenneruuhkia vähennettyä alueella, erityisesti Opinmäen koulun läheisyydessä. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Markkula totesi puheessaan, että valtuutettujen yhtenä tärkeänä tehtävänä on myös korjata aiemmin tehdyt virheet. Nämä virheet saatiin nyt korjattua kaavamuutoksella, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi. Toivottavasti pystymme tällä helpottamaan pikaisesti alueen liikenneruuhkia ja mahdollistamme sujuvamman arjen mahdollisimman monelle Henttaalla liikkuvalle.

Päätettävänä asiana kaupunginvaltuuston esityslistalla oli myös Espoon koulujen ja päiväkotien yhteistoiminnallisen vuokrahankkeen investoinnin määrärahojen korotus koskien Kurttilan koulua, Jupperin koulun uudisrakennusta sekä päiväkodin ja kirjaston kokonaisuutta ja Olarin 2 päiväkotia. Tärkeitä investointeja kaupungin perheitä ajatellen tarjoten vajaat 1000 oppilaspaikkaa sekä 460 varhaiskasvatuspaikkaa kaupunkilaisille.

Muita kokouksessa olleita asioita olivat valtuustokysymys hyvinvointia ja terveyttä edistävien järjestöavustuksien myöntämisestä espoolaisille eläkeläis- ja seniorijärjestöille sekä valtuustoaloitteet vastauksineen.